Bebeğinizin Uykusu Bölünmesin

0
Bebeklerin huzur içinde uyuması her anne ve babanın hayalidir. Sağlıklı uyku, bebeklerin gelişimlerinin önemli bir koşuludur. Çünkü bebekler, uyku sırasında beyin nöronlarıyla bağ kurarlar. Yanlış yatak seçimleri hem anne ve babaların, hem de bebeğin uyku düzenini bozabilir. Bu yüzden seçim yaparken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar var.

Bebek yatağı almaya kalktığınızda yüzlerce seçenekle karşılaşabilir, hangisini seçeceğiniz konusunda kararsız kalabilirsiniz. Tabii ki kaliteden ödün vermememiz gerektiğini hepimiz biliyoruz. Kaliteli bebek yatakları, bebeğin ilk birkaç yılını sağlıklı geçirmeleri için özel olarak tasarlanıyor. Bu yatakların en önemli kısmı karyolalarıdır. Yatak seçimi yaparken, karyolaların yumuşak hatlarla tasarlanıp tasarlanmadığına dikkat etmelisiniz. Eğer daha uzun yıllar boyunca aynı yatağı kullanmak istiyorsanız, çekmeceli modelleri tercih edebilirsiniz. Bu çekmeceler çıkartıldığında yatak hâline getirilebiliyor. Çekmecelerin uzunluğuna dikkat etmelisiniz çünkü uzunluğu fazla olan bir çekmece çabuk yıpranabiliyor.

İç yatak seçimini yaparken, yatakların visco, lateks veya yaylı olması gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. Lateks yataklar, içerisindeki kapsüller sayesinde nem dengesini ayarlayabiliyor. Ayrıca, hava dolaşımı sağlandığı için de sıcaklık dengesi korunabiliyor. Bebeklerin özellikle ilk altı ayda ciltleri hassas ve omurgaları yumuşak olduğu için; hangi yatağı seçerseniz seçin yatağın ne çok yumuşak, ne de çok sert olması gerekiyor.

Yatsan, yetişkin yataklarında olduğu kadar bebek yatağı konusunda da oldukça kaliteli modeller üreten bir marka. Yatsan’da bebeğinizin sağlığına uygun olarak üretilmiş olan yataklardan pek çok seçenek bulmanız mümkün. Mesela esnek ve sağlam yapısıyla ortopedik destek sağlayan Happy modelini gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Happy bebek yatağı, hijyenik bir kumaşa sahip. Bu kumaş, vücut ısısını dengeliyor ve bakteri oluşumunu önlüyor.

Bebek yatakları konusunda dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da yıkanabilme özelliğidir. Alacağınız yatağın yıkanabilme açısından kolaylık sağlaması, yatağın daima temiz kalmasını sağlayacaktır. Yatsan’da yer alan bir diğer bebek yatağı modeli de Bonbon isimli model. Bu yatak, diğer yatak modellerinde olduğu gibi yıkanabilme açısından avantajlı. Bambu elyafından üretildiği için mikrop oluşumunu engelleyici bir özelliğe sahip. Harem, Popcorn, Monami gibi seçenekleri de görebileceğiniz Yatsan’ın yatakları bilinçli aileler tarafından yıllardır tercih ediliyor. Bebeğinizin sağlıklı gelişimine destek olmak için, yatak alırken acele etmeyin. Piyasadaki markaların ürettiği yatakları dikkatle inceleyip, seçiminizi emin olduktan sonra yapın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Kadınca Kafe sizin için kuruldu, lütfen her türlü fikir ve eleştirinizi bize gönderiniz. Teşekkürler.

Kadınca Kafe sizin için kuruldu, lütfen her türlü fikir ve eleştirinizi bize gönderiniz. Teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

buttons=(Kabul Et !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
To Top
Bumerang - Yazarkafe