Genital Estetik, Vajina Daraltma Ve Karın Germe İşlemleri Nedir Ve Nasıl Uygulanır?

0
Genital Estetik Nedir?

Genital estetik, kadınların cinsel bölgenin dış görünümünü ve meydana gelmiş olan şekil bozukluğundan rahatsız olma durumunda uygulanan bir operasyondur. Bu operasyon vücut ve yüz estetiği işlemleri benzeri bir tıbbi müdahaledir. Genital bölgede doğum sırasında meydana gelmiş yırtık, kalıcı bir esneme ve gevşeklik durumlarında, yapısal olarak gelen sorunlarda ya da yaş ilerlemesi ile ortaya çıkmış olan bozuklukların ortadan kaldırılması amacıyla tatbik edilen bir cerrahi müdahaledir. Bu tip uygulamalar aslında her yaştan kadını alakadar etmesine rağmen, birçok kadın utanma, çekinme, muayene olamama ve yaşadığı sorunun çözüme kavuşamayacağı gibi düşünceler nedeniyle hep arka plana ittiği bir konu olmuştur. Genital estetik bazı durumlarda işlevsel, bazı durumlarda kozmetik ve bazı durumlarda ise hem işlevsel hem de kozmetik olarak uygulanmaktadır.

Vajina Daraltma Nedir ve Nasıl Yapılır?

Vajina daraltma operasyonları herhangi bir ağrı olmadan ve anesteziye gerek kalmadan, hiç bir yan etki meydana getirmeden vajinanın doku kalitesini arttırmaya yarayan ve dokuyu sıkılaştıran bir yöntemdir. Genel olarak vajina sarkması olarak da isimlendirilen bu durum daha çok doğum yapan kadınlarda vajinanın ağzında açılmalara neden olarak vajinanın anatomisinin bozulması ile kendini gösterir. Vajina daraltma işlemi, vajinanın iç kısmına koyulan lazer probu en alt kısımdan yüzeye doğru kademeli bir şekilde ilerletilerek uygulanır. Aynı zamanda bu işlemle birlikte vajinanın iç kısmına lazer ışını verilir. Yapılan işlem ile her bölge tek tek taranır. İşlem tatbik edildikten sonra istirahat gerekmediği gibi bir ağrı oluşma ihtimali de çok düşüktür. Uygulamada lokal anestezi yede gerek olmaz. Uygulamanın süresi ise yirmi beş dakika gibi bir süredir.

Karın Germe Operasyonu Nedir?

Karın germe, karın duvarında oluşmuş olan fazla yağ ve derinin alınarak, karın duvarında gevşemiş olan kasların da tekrar sıkılaştırma işlemi ile karın duvarının yeniden şekillendirilmesine denir. Bu operasyon ile karındaki gevşek yağ dokusu ve şiş olan görünüm yok edilmekte, karnın düz ve ince bir görünüm alması sağlanmaktadır. Bu işlemle birlikte de bel kısmı da inceltilmektedir. Yine buna benzer bir durum diyastaz adı verilen ve karın duvarındaki kasların orta hatta birbirinden ayrılması olarak tanımlanan sorunda karın germe işlemi ile ortadan kaldırılmaktadır.

İşlemin uygulamasında ise karın bölgesinin alt kısmında çamaşır içinde kalacak şekilde bir kesi yapılır. Karın derisi göğüs kemiğinin bulunduğu yere kadar karın duvarından kaldırılır. Sarkmış bulunan karın kasları birbirine dikim işlemi ile tutturulur. Bu şekilde işlem tamamlanmış olup karın duvarı sıkılaştırılmış olur.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Kadınca Kafe sizin için kuruldu, lütfen her türlü fikir ve eleştirinizi bize gönderiniz. Teşekkürler.

Kadınca Kafe sizin için kuruldu, lütfen her türlü fikir ve eleştirinizi bize gönderiniz. Teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

buttons=(Kabul Et !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
To Top
Bumerang - Yazarkafe