Omurga Bakımı Hayati Önem Taşıyor!

0
Arabanızın yıllık bakımına verdiğiniz önemi, kendi sağlığınıza gösteriyor musunuz? Merkezi sinir sisteminden gelen her uyarıyı organlara ve dokulara ulaştıran, bu göreviyle hareket sisteminin temel direği olan omurganızın altı ayda bir bakıma ihtiyacı olduğunu biliyor musunuz?

Her harekete, her nefes alış verişe, her duygusal gerilim ve sevince ortak olan omurganın, en dinamik organ olduğunu belirten Kombine Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Dr. Kamil Teker; omurganın düzenli bakıma ihtiyacı olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "Omurga, kas iskelet sisteminin temel direğidir.

Her hücrenin bir bütünden, bütün vücudun ise her hücreden her an haberi olur. Anatomik açıdan bakıldığında, beyinden çıkan sinir dalları kafatasından sonra omurganın ortasındaki kanaldan, bel bölgesine kadar kesintisiz uzanır ve organlara, kaslara deriye giden motor ve duyu fonksiyonlarını yürüten sinir dalları ile bir haberleşme ağı sağlar. Bu haberleşme ağı sayesinde her doku ve hücreden çıkan sinyaller merkezi sinir sistemine aktarılır. Merkezi sinir sisteminden gelen her uyarı da organ ve dokuya iletilir. Bu görevi itibarıyla omurga bir kavşak olarak iş görür. Omurgada ki hizalanma kusuru ve omurgayı çevreleyen bağ dokusunda ki sertleşme (kireçlenme) nedeniyle, sinirlerde baskı ve gerilim oluşur. Sinir dallarında ki fonksiyon kaybı nedeniyle organların hayati fonksiyonlarında yetersizlik gelişir, kaslarda ve eklemlerde ağrı ile hareket kusuru ortaya çıkar. Bu bozulma zamanla kronik hastalıkların (şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp yetmezliği, kronik böbrek yetersizliği…vb) vücuda yerleşmesini kolaylaştırır. "

Altı Ayda Bir Omurga ve Postur Bakımı Yaptırmak Gerekiyor
Kombine Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Dr. Kamil Teker; Omurganın 32 omur ve 100'ün üzerinde eklemden oluştuğunu belirterek, ani hareketler sonrası eklemlerde çıkık (subluksasyon) geliştiğini ve omurlar arasında eklemde kitlenmeye (blok) yol açtığını söyledi. Omurlar arasındaki bloğun eklem çevresindeki yumuşak dokuda gerilim yaratarak sinir iletimi ve kan dolaşımında aksamaya sebep olduğunu için blok gelişen eklemde kireçlenme sürecinin başladığını belirtti.

Omurga, sürekli mevcut soruna adapte olmaya çalışırken kas-iskelet sistemi hareket ve denge görevini desteklemek için omurgada yeni eklem bloklarının (kilitlenme) gelişmesine neden olabileceğini belirtti. Bu bozulma sarmalının kas-iskelet sisteminde kireçlenme (osteoartrit) ve hayati organların (kalp, böbrek, beyin… vb) fonksiyonlarında yetersizliğe varan sonuçlar yaratabildiğine değindi. Erken dönemde eklem bloklarının saptanmasının, uygun manüplasyonlarla eklemin erken dönemde mobilize edilmesinin hayat kurtardığına dikkat çekti.

Dr. Kamil Teker; " Yedi aylık bebekten seksen yaşına kadar her insanın omurgasında beliren ve tekrarlayan ağrı şikâyetlerini doğru bakım yaklaşımı ile iyileştirmek çok önemlidir. Erken dönemde omurga işlev kusurlarını ve duruş anormalliklerinin saptanması için her insanın altı ayda bir omurga ve postur muayenesinden geçmesini sağlıklı kalmak, hastalıklardan korunmak ve kaliteli yaşamak için mutlak öneriyoruz.

İşlevsel açıdan her bir parça bütünün faaliyetine her harekette katılır. Aynı şekilde herhangi bir bölümde gelişen sorun tüm omurga işlevlerini etkiler. Omurga; ayakta dururken, yürürken ve iş yaparken dengemizi sağlamamıza yönelik adapte olarak fonksiyon görür. Omurganın herhangi bir bölümünde başlayan işlev kusuru zamanla tüm omurgaya sirayet eder. Omurga maalesef gerek muayenesi ve gerekse omurga sorunlarının tedavisi konusunda yetkin kadrolar dünyada çok az sayıdadır. Her doktor omurga sorunlarına disk hastalığı ve ameliyat gerekip gerekmediği açıdan bakmaktadır. Oysa ameliyata varmadan önce yapılacak çok kolay ve yerinde müdahalelerle ameliyat ihtimalini ortadan kaldırarak, hayat kurtarıcı tedavileri gerçekleştirebiliyoruz" diye konuştu.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Kadınca Kafe sizin için kuruldu, lütfen her türlü fikir ve eleştirinizi bize gönderiniz. Teşekkürler.

Kadınca Kafe sizin için kuruldu, lütfen her türlü fikir ve eleştirinizi bize gönderiniz. Teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

buttons=(Kabul Et !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
To Top