Bölgesel Yağlanmadan Liposuction ile Kurtulun

0
Ciddi kilo sorunu olmayan, obezite gibi problemler yaşamayan ancak bölgesel incelme ve zayıflamaya ihtiyaç duyan kişiler için liposuction tekniklerinden yararlanılır. Bu teknikler sayesinde mevcut olan yağ dokusu uzaklaştırılarak vücudun şekillendirilmesi sağlanır. Plastik ve estetik cerrahi uygulamalarında en sık talep edilen yöntemlerden biri olan liposuction, modern tekniklerle de yapılabilir.

Lazer Liposuction Uygulamalarıyla Etkili Çözümler

Tek bir seansla 4 litreye kadar yağ alımı sağlayabilen lazer liposuction, hem kadın hem de erkekler için etkili çözümler sunan bir tekniktir. Bu teknik göbek, basen ve kalça gibi bölgelerde daha sık tercih edilir. Vücuttaki fazla yağlanma nedeniyle çene altı ve kol gibi bölgelerde de sarkmalar meydana gelebilir. İhtiyaç duyulması halinde lazer liposuction, bu bölgelere de uygulanabilir. Bu modern teknik cilde açılan milimetrik kesilerle uygulandığı için vücudunuzda herhangi bir kalıcı iz kalmaması önemli avantajdır. Yaz aylarında herhangi bir estetik uygulama yaptırmak, oluşabilecek iz endişesiyle çoğu kişiyi tereddütte bırakır. Bu modern lazer yöntemini yaz aylarında da güvenle tercih edebilirsiniz.

Yağ Alma Uygulamaları Nasıl Yapılır?

Bu uygulamalarda özel bir sıvı yardımıyla daha akışkan hale getirilen yağ dokularının vücuttan alınması amaçlanır. Vücudun uygun görülen bölgelerine 1-2 mm’lik küçük kesiler açılır ve 2-3 mm çapındaki ince ve uzun kanüller ile fazla yağlar alınır. Bu uygulama sayesinde sadece fazla yağlar alınmaz. Aynı zamanda vücut şekillendirme de yapılabilir. Bölgenin ihtiyacına göre sıkılaştırma ve germe uygulamalarından yararlanılır. Kalça, diz, karın ve basen gibi bölgelerdeki inatçı yağlanmalar ve bölgesel fazlalıklar giderilirken daha fit bir görünüme ulaşabilirsiniz. Yağ alma operasyonu ortalama bir saat kadar sürer ve uygulama esnasında genel anesteziden yararlanılır. Uygulanan bölgeye göre liposuction fiyatları farklılık gösterir.

Kimler Liposuction Operasyonunu Tercih Edebilir?

Gerekli ve düzenli egzersizler uygulamanıza rağmen vücudunuzdaki fazla yağlar ile vedalaşamıyorsanız liposuction operasyonlarından yararlanabilirsiniz. Sistemik bir probleminiz yoksa, yeni doğum yapmış veya hamile değilseniz bu uygulamayı tercih edebilirsiniz. Diyabet gibi sistemik rahatsızlıkları ya da kalp hastalıkları bulunan kişilere operasyondan önce mutlaka gerekli testler yapılır. Tehlike oluşturabilecek tüm durumlar ve risk faktörleri göz önünde bulundurulur ve buna göre hastanın operasyona uygun olup olmadığı sonucuna varılır.

Liposuction Hangi Durumlarda Sonuç Vermeyebilir?

Deri elastikiyeti yaşa bağlı olarak azalma eğilimi gösterir. Bu nedenle liposuction uygulamaları operasyon ileri yaştaki bazı hastalar için uygun değildir. İleri yaştaki hastalarda hastalar için liposuction uygulamalarından yeteri kadar sonuç alınmayabilir. Ayrıca bu operasyonu yaptırmanız tekrar kilo almayacağınızı garanti etmez. Düzenli olarak egzersiz yapmaz ve dengeli beslenmezseniz yeniden bölgesel yağlanma sorunu yaşamanız kaçınılmaz olur. Sık sık kilo alıp veriyorsanız liposuction uygulamaları sizin için yeterli olmayabilir. Doğum yapan kadınlarda çok sık görülen karın duvarı sarkması çözümünde de bu operasyon tercih edilmez. Deri sarkması için de liposuction tekniklerinden tek başına yararlanmak doğru değildir.

Liposuction Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uygulamadan sonra mutlaka korse kullanmanız gerekir. Böylece operasyondan daha fazla verim alabilirsiniz. Liposuction sonrasında kullanılmak üzere tasarlanmış özel korseler vardır. Doktorunuzun önerisine göre bu ürünleri yaklaşık 4-8 hafta kadar kullanmanız gerekir. Uygulamadan sonra morluk ve ödem sorunu yaşamanız gayet normal bir durumdur. Bu problemler aşama aşama ortadan kalkar. Uygulamadan bir hafta sonra dikişleriniz alınır. Genel durumunuza göre 1-3 hafta içerisinde günlük yaşamınıza tekrar dönebilirsiniz. Yaklaşık bir ay içinde normal tempoda egzersizler yapabilirsiniz. Bu süreçte yoğun egzersiz programlarından uzak durmalısınız. Op. Dr. Alpaslan Topçu’nun bilimsel ve modern estetik anlayışıyla bölgesel yağlanma probleminizi çözebilir ve vücut şekillendirme tekniklerinden yararlanabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Kadınca Kafe sizin için kuruldu, lütfen her türlü fikir ve eleştirinizi bize gönderiniz. Teşekkürler.

Kadınca Kafe sizin için kuruldu, lütfen her türlü fikir ve eleştirinizi bize gönderiniz. Teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

buttons=(Kabul Et !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
To Top
Bumerang - Yazarkafe