Harika Bir Yaz Dekorasyonu için 5 Fikir

0
Harika Bir Yaz Dekorasyonu için 5 Fikir

Bahar ve yaz ayları, evinizi aydınlatmak ve canlandırmak için harika bir zamandır. Her odayı dekore edemeyecek olsanız dahi ferah bir yaz havası eklemenin birden fazla yolu bulunur. Birkaç basit değişiklik, evinizi ferahlatmanın yanı sıra, tazelenmiş hissettirebilir. Bu yaz da geçen yaz olduğu gibi COVİD-19 gölgesinde evde kalmayı tercih edeceğimizi düşünürsek, kimse kış kasvetiyle dolu bir evde günlerini geçirmek istemeyecektir. Siz de küçük yaz dekorasyonu dokunuşları ile evinizi, balkonunuzu, terasınızı ya da bahçenizi yaza hazır hale getirebilirsiniz. Hazırsanız, bu senenin yaz dekorasyon trendlerine birlikte göz atalım...   

Yaz Dekorasyonuna Renklerden Başlayın 

Rengin ruh halimiz üzerinde etkisi olduğu ve her dekorda önemli rol oynadığı bir sır değildir. Parlak yaz güneşinden ve artan ışık seviyelerinden yararlanmaya çalıştığımız için, parlak ve havadar renkler ya da desenler seçmek, yaz dekorasyonu için iyi bir fikir olacaktır. Enerjinizi kesinlikle yükseltecek bu renkleri evinize uyarlamak için işe, koyu renkli perdenizi değiştirmekle başlayabilirsiniz. Koltuklarınızın yastık kılıfları ile masa ve yatak örtüleriniz için de harika pastel renkler seçebilirsiniz. Ayrıca koyu renk abajurlarınız bulunuyorsa, bunları daha açık renk bir abajurlar değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Evinizin duvarlarının yeniden boyaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız ise açık ton ve canlı renkler seçmek iyi bir fikir olabilir. Ancak boya ihtiyacınız olmasa dahi belki salonunuzun odaktaki duvarını farklı bir renkle boyamak, evinize yeni bir hava katmanın en ucuz ve kolay yollarından biridir.   

Harika Bir Yaz Dekorasyonu için 5 Fikir


Hem Ev Hem Balkonların Vazgeçilmezi: Çiçekler 

Hoş kokulu çiçekler, kolay bir yaz dekorasyonunun temelleridir. Etki yaratmanın en kolay ve en uygun maliyetli yollarından birisi; cam kenarlarına, bahçeye veya balkona taze çiçeklerin eklenmesidir. Evinizin güneş alan bir köşesini bahar çiçeklerine ayırmayı da düşünebilirsiniz. Bunun için ahşap saksı standı gibi bir mobilya, yaz dekorasyonu için harika olacaktır. Eğer bir bahçeniz veya terasınız bulunuyorsa, çiçekler için ayırdığınız bölmeye çilek veya limon ağacı gibi meyveler dikmeyi de tercih edebilirsiniz.   

Halı ve Yorganları Kaldırın

Kış aylarının vazgeçilmezi halı ve yorganlarınızı temizlemeye gönderdikten sonra, sonbahara kadar onlara ihtiyacınız olmayacak. Ağır halınızın yerine temizliği daha kolay yazlık halılar ya da kilimler tercih edebilirsiniz. Yorganlarınız yerine de yatak odalarına ayrı bir hava verecek kullanışlı yazlık pikeler, yaz dekorasyonu için harika olacaktır. Odalarınıza yeni ve yeni bir görünüm kazandırmak için mobilyalarınızın düzenini değiştirmeyi de düşünebilirsiniz. Unutmayın, yenilik sadece yeni bir eşya almak değildir.   

Açık Alanlarınız için Ahşap Kanepe ve Koltuklardan Faydalanın

Size ait bir bahçe, balkon ya da terasa sahipseniz, yazın sıcağından kaçacağınız yerler belli demektir. Kışın varlığını unuttuğumuz bahçe, balkon ya da terasımızın yaz dekorasyonunda odak noktası olması kaçınılmazdır. Bahçe ya da teras gibi geniş bir açık alana sahipseniz, ahşap kanepe veya ahşap koltuk tercih etmek hem konforunuzu artıracak hem de yaz dekorasyonunuzu eşsiz kılacaktır. Balkon gibi daha küçük bir açık alana sahip olanlar, bahçe masaları ve sandalye takımlarına göz atabilirler. Eğer kullanışlı masa ve kanepelere zaten sahipseniz; turuncu, yeşil, mavi ve sarı gibi parlak renklerde yuvarlak kağıt fenerler asarak açık alanınızı renklendirebilirsiniz. 

Harika Bir Yaz Dekorasyonu için 5 Fikir


Son dokunuş: Dekoratif Objelerin Önemi

Dekoratif objeler ile yaz dekorasyonunuzu tamamlamak için tezgahlara, masa üstlerine ve komodinlere vazo veya sepet içinde taze çiçekler koyabilir, koyu renkli ahşap masalarınıza daha hafif bir yaz dokunuşu eklemek için, masa örtüsü kullanabilirsiniz. Mumlar ve tablolar aradığınız görünümü elde etmenize yardımcı olacak ve evinize bir sıcaklık katacaktır. Dekoratif objeler, yaz dekorasyonu için harika olsa da doğru kullanılmadığı takdirde kabusa dönüşebilir. Gözünüzü rahatsız edecek derecede karmaşık ve renk olarak uyumsuz olmamasına dikkat edin. Küçük bir hatırlatma: Yaz için seçeceğiniz objelerin koyu renkli olmamasına özen gösterin.   

Bonus: Banyonuzu Yaza Hazırlamayı Unutmayın  

Ev ve balkon ile terasınız artık yaza hazır. Peki banyonuz? Banyolarınıza da yaz havası katmak için bir kaç küçük dokunuş yapabilirsiniz. Uğur böcekleri, arılar, çiçekler veya palmiye ağaçları detayı  ile basılmış hafif kumaştan duş perdeleri, banyonuza muhteşem bir yaz havası katabilir. Yaz dekorasyonunuzu, banyonuzdaki tonlarla uyumlu el havluları ve banyo paspasları ile tamamlayabilirsiniz. Yaz dekorasyonu oldukça eğlenceli ve heyecan vericidir. Eğer siz de evinizi yaza hazırlamak istiyorsanız, Koçtaş’ın web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Salonunuza aradığınız mobilya, bahçeniz için istediğiniz çiçek standı ya da banyonuza taktırmak istediğiniz bir raf... Küçük, büyük tüm dokunuşlar için Koçtaş ürünlerine göz atın.   

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Kadınca Kafe sizin için kuruldu, lütfen her türlü fikir ve eleştirinizi bize gönderiniz. Teşekkürler.

Kadınca Kafe sizin için kuruldu, lütfen her türlü fikir ve eleştirinizi bize gönderiniz. Teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

buttons=(Kabul Et !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
To Top
Bumerang - Yazarkafe