Çocuklar İçin Güvenli İnternet

0
Güvenli çocuklar için güvenli internet ortamı nasıl sağlanır? Okuyun ve hemen uygulamaya başlayın.


Günümüzde internet artık lüks olmaktan çıkıp bir ihtiyaç haline geldi. Birçok işimizi internet üzerinden daha pratik bir şekilde halledebilir durumdayız ancak tüm bu faydalarının yanında özellikle çocuklarımızın görmesini dahi istemediğimiz bir tarafı da bulunmaktadır. 

Güvenli İnternet Önerileri 


Önceden çocuklarımızı bu zararlı içeriklerden korumak için internetten uzak tutmamız gerekirdi. Günümüzde ise artık böyle bir şeyin mümkün olmayacağını teknolojinin ve internetin her yerde olduğunu ve çocukları çok cezbettiğini görmekteyiz. Peki çocuklarımızı internetin bu zararlı yönünden korumak ve güvenli internet kullanımına teşvik etmek için ne yapmalıyız? 

İnternet Güvenliği 


İnternet özellikle çocuklar için sınırları olmayan bir içerik ortamıdır. Hal böyle olunca çocuklarımıza interneti kısıtlar ve yasaklarsak merak duygusunun uyanmasına neden oluruz. Bu durumun bir çözüm olmadığının çocuk gelişim uzmanları ve bilinçli ebeveynler altını çiziyor. Bundan dolayı teknoloji ve interneti çocuklara yasaklamak yerine ebeveyn kontrolünde çocuklar göz önünde bulundurularak kullandırmak daha mantıklı olacaktır. 

Özellikle ekonomik açıdan da ulaşılabilir olduğu için ücretsiz içerikler her zaman anne babayı cezbetmektedir. Fakat bu durumun çocuklar için içerik açısından risk oluşturduğunu göz ardı etmemeliyiz. Bundan dolayı internet ortamına dahil olan çocuklarla mutlaka iletişim halinde olmamız gerekir. 

Sürekli kısıtlamalar ve yasaklar koyan ve çocuklarını dinlemeyen ebeveyn olmak yerine çocuklarınızın sizinle ne izlediğini ve neler yaptığını paylaşan ebeveynler olmayı tercih ediniz. Çocuklarımıza mutlaka hayal ve gerçek arasındaki farkı anlatarak internet ortamındaki karşısına çıkan birçok şeyin hayal ürünü olduğunu belirtiniz. 

İnternetteki karakterlerden korkmaması gerektiğini, onların yaptıklarını yapmaması gerektiğini açıklayıcı bir dilde anlatınız. 

Tanımadığı insanlar ile sesli, yazılı veya görüntülü bir şekilde iletişime geçmemesi gerektiğini anlatınız. Normal hayatta sokaktaki tanımadığı insanlarla neden konuşmuyorsa aynı şekilde internetteki tanımadığı insanlarla da konuşmaması gerektiğini onlara anlatınız. Ayrıca internet ortamında kendisi ile iletişim kurmak isteyen birisi olduğunda ise size gelerek bu durumu anlatması gerektiğini çocuklarınıza söyleyiniz. 

Çocuklarınızın günlük hayatta isteklerini ve onların ihtiyaçlarını görmemezlikten gelmeyiniz. Günlük hayatta çocukların aktivite ihtiyaçlarını kısıtlamak yerine onlara güvenilir içerikler sunan sitelerde birlikte vakit geçiriniz. 

İndirmek istediği herhangi bir içeriği; bunlar oyun, video, uygulama olabilir birlikte değerlendirmeden karar vermeyiniz. 

Ulaşmak istediği bu içerikleri hangi sitelerden ulaşabileceğini onlara söyleyiniz ve gerekli araştırmaları yaparak onlara sağlıklı içerikler sununuz. 

Tüm bunların yanında dilerseniz aile filtreleri ve güvenlik yazılımları kullanarak çocuklarınız için daha sağlıklı ve güvenilir ortamlar oluşturabilirsiniz. 

Tarayıcınızın güvenlik ayarlarını yapılandırarak korku ve şiddet odaklı ya da müstehcen içerikleri filtreleyip tüm bunları yaptıktan sonra ise kontrolü elden bırakmadan çocuklarınıza uygun ortamlar oluşturabilirsiniz. 

Yukarıda da belirttiğimiz gibi çocuklarımızla sürekli iletişim halinde olarak onların internet ortamında neler yaptığını merak edin. Hatta bunu bir oyuna çevirerek çocuğunuz da internette yaptığı şeyleri size öğretmesini isteyebilirsiniz. Unutmayın ki çocuklar yetişkinlere bir şeyler öğretmekten genellikle büyük bir zevk alırlar.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Kadınca Kafe sizin için kuruldu, lütfen her türlü fikir ve eleştirinizi bize gönderiniz. Teşekkürler.

Kadınca Kafe sizin için kuruldu, lütfen her türlü fikir ve eleştirinizi bize gönderiniz. Teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

buttons=(Kabul Et !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
To Top
Bumerang - Yazarkafe