Koçluk Eğitimi

0
Koçluk Eğitimi

Koçluk, profesyonel koç ile danışan arasında, danışanın vizyon, amaç ya da arzularını gerçekleştirmek için harekete geçmesine odaklanan süregelen bir ilişkidir. Koç, müşterinin farkındalık ve sorumluluk seviyesini oluşturmak için bir sorgulama ve kişisel keşif süreci kullanır ve müşteriye yapı, destek ve geri bildirim sağlar.

Koçlar, zaten başarılı olan, genellikle iyi işleyen bir kişinin daha yüksek bir başarı düzeyine ulaşması için onu destekler. Ayrıca müşterinin güçlü yönlerinden yararlanmalarına ve kariyerlerinde veya kişisel yaşamlarında daha fazla başarı ve memnuniyet getirecek şekilde kendilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Koçluk genellikle yüz yüze veya telefonla yapılır. Koçluğun amacı kişiyi mükemmelliğe ve daha fazla başarıya ulaştırmaktır.

Koçluğun en büyük yararı, olumlu sonuçlara hızlı bir şekilde ulaştırmasıdır. Bunun nedeni, koçluğun katılımcı olması ve insanların öğrenme sürecine aktif olarak katıldıkları zaman yeni alışkanlıkları daha kolay öğrenme ve benimseme eğiliminde olmalarıdır.

ICF – Uluslararası Koçluk Federasyonu, 1998'den beri koçluk mesleği için profesyonel standartlar oluşturmaya kendini adamış küresel bir kuruluştur. 126 ülkeden 25.000 üyesiyle profesyonel koçluk dünyasındaki en bilinen organizasyondur. ICF, koçluk endüstrisine çok yönlü bir yaklaşım benimsemekte: daha önce hiç olmayan bir endüstride profesyonel standartlar için kampanya yürütmektedirler. Koçlara çalışacakları profesyonel bir platform vermeyi amaçlarlar; profesyonel standartlara ulaşıldığından emin olmak için sektördeki koçluk eğitimi kurslarını ve sağlayıcıları değerlendirirler.

Koçluk için herhangi bir eğitim sağlayıcısı bir kurs ayarlayabilir, buna 'Yaşam Koçluğu Becerileri' gibi bir isim verebilir ve kurs boyunca gerçekte ne kazanacağınız hakkında size hiçbir şey söylemez. ICF koçluk kursları çok özel, çok özel ve değerlendirilmiş içerik sundukları için öne çıkar. Tipik olarak, ICF koçluk kursları üç kategori aracılığıyla tanımlanabilir: Akredite Koçluk Eğitim Programı (ACPT); Onaylı Koça Özel Eğitim Saatleri (ACSTH); ve Sürekli Koçluk Eğitimi (CCE).

ICF tarafından akredite edilmiş kurslardan eğitim almayı seçen ve böylece ICF sertifikasına sahip olan koçlar, sektördeki en yüksek standartta olan eğitimi seçmiş olurlar. Bu, uygulayıcıların düzenlenmesini gerektirmeyen bir endüstride kritik öneme sahiptir. Kişisel gelişim sektöründe yer almak ve bunun için ihtiyaç duyacağınız ICF Koçluk sertifikasına ulaşmak için Koçluk Merkezinin hizmetlerini inceleyebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Kadınca Kafe sizin için kuruldu, lütfen her türlü fikir ve eleştirinizi bize gönderiniz. Teşekkürler.

Kadınca Kafe sizin için kuruldu, lütfen her türlü fikir ve eleştirinizi bize gönderiniz. Teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

buttons=(Kabul Et !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
To Top
Bumerang - Yazarkafe