Botoks uygulamaları nelerdir?

0
Botoks uygulamaları nelerdir?
Masseter
Masseter, çenemizin iki yanında bulunan çiğneme kaslarının adıdır.

Sürekli yapılan çiğneme hareketi veya sert şeyler çiğnemek masseter kasının büyümesine sebep olabilir. Stres kaynaklı diş sıkma hareketi, yani Bruksizm de çene kaslarımızın genişlemesine yol açabilir.

V hattı/V-line botoksu da denilen Masseter botoksu, çiğneme kasına (masseter) enjekte edilir. Burada amaç kasın zayıflamasını ve küçülmesini sağlamaktır. Sonuçta ise yuvarlak ve kare yüz şekilleri incelerek üçgen, oval ya da kalp şekline dönüştürülebilir.

Botoks uygulaması aynı zamanda, çene kaslarını rahatlatarak yüzdeki genel gerginliği de azaltır. Böylece stres ve diş sıkma sorunu için de faydalı olur.

Masseter Botoksunun Faydaları Nelerdir?

Masseter botoksunun sağladığı çeşitli avantajlar vardır. Bu işlemin bireylere en çok sağladığı faydaları ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Son derece güvenli bir uygulamadır. Bilindiği gibi botoks, cerrahi müdahale gerektirmeyen bir uygulamadır. Bu nedenle, plastik cerrahi operasyonları gibi risk taşımamaktadır.
  • Çene yapısını incelterek kare görünümünden ziyade daha ince ve oval bir yüzey kavuşturur.
  • Çene kaslarına yapılan bu botoks işlemiyle çene kaslarının boyutu küçülür. Böylece, daha ince ve belirgin çene hattına kavuşmuş olursunuz.
  • Çene sıkma ve diş gıcırdatmadan dolayı gelişen ağrıdan kurtulmuş olursunuz.

Migren Botoksu
Migren botoksu, migren ataklarının başlamasına sebep olan aşırı kas kasılma bölgelerinin kontrollü olarak zayıflatılarak, kronik migren ataklarının başlamasını önlemeye yönelik bir yardımcı migren tedavi yöntemidir.

Migren insan yaşam kalitesini oldukça düşüren bir rahatsızlıktır.

Son yıllarda Migren Botoksu adı ile anılan tedavi (botoks ile migren tedavisi) migren hastalığında çok etkili sonuçlar elde etmektedir.

Migren tedavisinde botoks faydalı mıdır?

“Migren Botoksu” Amerikan İlaç Dairesi (FDA) onayı almış güvenilir bir uygulamadır. Hastalar düzenli olarak yaptırdıkları sürece bu faydalanım devam etmektedir.

Migren botoksu kimlere yapılabilir?

Bir ay içerisinde üç atağın üzerinde migren atağı olup, ağrı kesiciler ile tedaviye cevap vermeyen kişilerde Migren Botoksu yapılabilir.

Migren botoks etkisi ne kadar sürer?

Migren Botoksu etkisi 4-6 ay kadar sürer. Migren Botoks etki süresi migren botoksu yaptıranlar arasında farklılık gösterebilir. Migreni tettikleyen kas kasılmasını oluşturan kas grupları kuvvetli ise migren botoksu sonrası etki daha erken sona erer. Spor yapanlarda, metabolizma hızı yüksek olanlarda etki daha hızlı kaybolabilir.

Terleme Botoksu
Terleme Botoksu terleyen bölgedeki ter bezlerine aşırı terlemeye sebep olan sinir uyarımlarını bloke eder. Bloke olan sinir uyarımları sebebi ile terleme oluşturamaz. Terleme botoksu yaklaşık 15 dakika sürer. Botoks ile terleme tedavisi öncesi lokal anestezik kremler ile deri yüzeyi uyuşturulabilir. Terleme Botoksu sonrası günlük yaşama dönülebilir. Terleme Botoksu etkisi %80-90 hastada 1 hafta sonunda başlar. Terleme botoksu etki süresi yaklaşık 6-8 aydır.

Botoks ter bezlerine nasıl etki eder?

Vücudumuzda sempatik ve parasempatik diye isimlendirilmiş sinir sistemleri vardır. Sempatik sinir sistemimiz ter bezlerine giden terleme uyarısından sorumludurlar. Botoks da bu iletiyi bloke eder ve etkisi süresince o ter bezlerinden (nereye enjekte edildiyse koltuk altı, ayak tabanı, avuç içi gibi) ter salgısı gerçekleşmez. Bu etki başka bir bölgenin de daha fazla terlemesine neden olmaz.

Terleme Botoksu nerelere yapılır?

  • En sık yapılan terleme botoksu işlemi koltuk altı botoksu uygulamasıdır.
  • Koltuk altı terleme botoksu,
  • El terlemesi botoksu,
  • Ayak terlemesi botoksu olarak sıralanabilir

Üç Bölge Botoksu
Botoks yalnızca estetik anlamda daha genç ve pürüzsüz görünen bir cilde sahip olmak isteyenlerin değil, çeşitli cilt rahatsızlıkları nedeniyle oluşan sorunlardan kurtulmak isteyenlerin de başvurduğu bir yöntemdir.

Gün içinde hepimiz mutlaka mimik kullanırız. Yüzümüzde yer alan binlerce mimik kası vardır, mimik kullanımına bağlı olarak yüzümüzde kırışıklıklar meydana gelir ve yaşımız olduğundan daha büyük görünür. Botox enjeksiyonu, yaşın ilerlemesi ile birlikte belirginleşen mimik çizgilerini ortadan kaldırır.

Yüzde Uygulama Alanları

Dinamik kırışıklık, en sık alın, kaşlar arası, göz kenarları ve ağız çevresinde görülür. Alın, kaz ayağı da denen göz çevresi kırışıklığı ve ağız çevresindeki çizgilenmeler insana daha yaşlı, kaş arasındaki çizgilenmeler ise daha kızgın ve sert ifade verir. Botoks; Dysport uygulaması ile bu kasların kasılması azaltılarak daha dingin ve genç ifade kazanmak mümkündür. Botoks uygulaması kırışıklığı direkt düzeltmekten çok buna yol açan kas hareketlerini azaltarak indirekt bir etki gösterecektir.

Botoks'un Etkisi Ne Zaman Başlar, Ne Kadar Sürer?

Botox uygulaması yapıldığında ilk üç gün bir değişiklik gözlenmez. Etki 3 gün sonra başlar, 15 gün sonra tam randımanlı hale gelir. Bu dönemden sonra etkide artış fazla gözlenmez, 3-4 aydan itibaren Botoks'un etkisi azalmaya başlar ve 6 ayın sonunda tamamen biter.

Botoks Kimlere Yapılmaz ?

Gebe kadınlara botoks uygulamasının yapılması doğru değildir, ayrıca hamilelik sonrası bebek emziren kadınların da botoks uygulamasını yaptırmaları için süt verme dönemlerinin bitmesini beklemeleri gerekmektedir. Çeşitli kas ve nöromasküler problemleri (miyasteneni vb.) olan ve vücudunda kanama ve pıhtılaşma problemi olan kişilere botoks uygulaması yapılmaz. Botox tedavisinin yapılacağı bölgede ciddi deri enfeksiyonu ve hastalığı olan kişilere de uygulama yapılmaz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Kadınca Kafe sizin için kuruldu, lütfen her türlü fikir ve eleştirinizi bize gönderiniz. Teşekkürler.

Kadınca Kafe sizin için kuruldu, lütfen her türlü fikir ve eleştirinizi bize gönderiniz. Teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

buttons=(Kabul Et !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
To Top
Bumerang - Yazarkafe