Hızlı Teslimat Köpek Maması Çeşitleri

0
Hızlı Teslimat Köpek Maması Çeşitleri
Köpekler etçil olmalarına rağmen evcilleştirilmelerinden dolayı beslenme alışkanlıkları da değişmiştir. Buna bağlı olarak yaşam sürelerinde de artış görülür. Yavru köpeklerin beslenmesi ve gelişimi için gerekli olan proteinleri, mineralleri ve karbonhidratları dengeli bir şekilde almaları oldukça önemlidir. 

Köpeklerin hangi besinlerle beslenmesi gerektiği köpeğin ırkına, yaşına ve cinsine göre farklılık göstermektedir. Mama markaları da bu çeşitliliği göz önünde bulundurarak çeşitli köpek mamalarını üretmektedir. Üretilen bu mamalar köpeklerin ihtiyaçlarını karşılamada oldukça önemli besin kaynaklarıdır. Fakat köpek maması tercih etmeden önce veterinerden gerekli bilgiyi ve yardımı almanız oldukça önemlidir. 

Önceleri inşalar köpek beslerken kendi gıda artıklarını vererek sağlıyordu. Zaman içerisinde bu durum daha düzgün ve sağlıklı hale gelmeye başladı. Bunun sonucunda da köpeklerin beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için özel üretilen köpek mamaları üretimi başlandı. Önceleri bu mamalar köpeğin ihtiyacı olan besinleri karşılamıyordu. Fakat gelişen bilimin sayesinde istenilen düzeyde köpek mamaları üretimi sağlanmaya başlandı. 

Günümüzde en iyi köpek mamaları en iyi sindirilebilir olması, alerjik reaksiyon göstermemesi ve protein kaynağına sahip olan mamalardır. Ayrıca köpek gelişimini olumlu şekilde etkileyecek olan vitaminler ve minerallerde üretilen mamalar içerisinde yerini alır. Tüm bu özelliklerin yanında ırk özellikleri de dikkate alınarak köpek maması üretimi yapılmaktadır. 

Köpek Maması

Köpek maması tercihinde yetersiz bir seçim yapılması sonucu ise köpeğin sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bundan dolayı köpek maması seçiminde öncelikle bir veterinerden yardım alınmalıdır. Çünkü köpeğin beslenmesi tüm yaşantısını etkilemektedir. Köpek maması çeşitlerine bakıldığında ise;

Yavru köpek mamaları; köpeklerin büyüme periyodu oldukça kritiktir. Ayrıca köpekler oldukça hızlı bir şekilde büyüme gösterir. Büyümesini ve sağlıklı gelişim göstermesine yardım olan en önemli beslenme çeşidi de mamalardır. Köpeklerde yavruluk dönemi köpeğin ebatına göre farklılık göstermektedir. Küçük ırklı köpeklerde yaşamının ilk 10 ayı yavru olarak nitelendirilir. Orta ırklı köpeklerde ise ilk 12 ay yavru köpek olarak nitelendirilir. Büyük ırk köpeklerde ise ilk 18 ay yavru köpek olarak değerlendirilir. 

Büyüme dönemlerinde yavru köpeklerin beslenme ihtiyaçları oldukça fazladır. Köpeğin ilk 6 ayı ihtiyacı olan kalori miktarı kilo başına 2 katıdır. 

Yetişkin köpek mamaları; yetişkin köpek mamaları ise yavru köpekler ile hemen hemen aynı temel besin öğesine ihtiyacı vardır. Bu durum büyüdüğü halde düşük kalorili yavru köpek maması tüketeceği anlamına gelmez. Dengeli ve yüksek proteinli köpek maması tercihi ile köpeğinizin gelişimini korumak oldukça önemlidir. Yetişkin köpeklere yetişkin köpek mamaları verilirken köpeğinizin aktivitesine de dikkat etmeniz gerekir. Köpeğinize doğru mama tercihi yapmanız için bazı kriterleri göz önünde bulundurmanız gerekir. Ayrıca veterinerinize de başvurarak doğru bir beslenme programı oluşturmanız mümkündür. 

Yaşlı köpek mamaları; köpeklerin yaşam süreleri ırklarına göre farklılık göstermektedir. Ortalama olarak küçük ırklı köpeklerin 8 yaşına geldiğinde, büyük ırk köpeklerin ise 6 yaşına geldiğinde yaşlılık dönemine girdiği görülür. Bu aşamadaki bir köpeğe doğru bir besin kaynağı sunmak oldukça önemlidir. Meydana gelen kas kaybını azaltmak için doğru bir mama tercihi yapılmalıdır. Yeterli beslenme sağlandığında meydana gelen protein ve kas kaybı engellenmiş olur. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Kadınca Kafe sizin için kuruldu, lütfen her türlü fikir ve eleştirinizi bize gönderiniz. Teşekkürler.

Kadınca Kafe sizin için kuruldu, lütfen her türlü fikir ve eleştirinizi bize gönderiniz. Teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

buttons=(Kabul Et !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
To Top
Bumerang - Yazarkafe