Püf Noktalarıyla Fırında Tavuk Tarifi

0

Püf Noktalarıyla Fırında Tavuk Tarifi
Fırında tavuk yemeği yapıyor ancak istediğiniz lezzeti yakalayamıyor musunuz? O halde mutlaka bir yerlerde hata yapıyor ya da yemeğinizi bazı lezzetlerden mahrum bırakıyorsunuz. Oysa doğru şekilde ve doğru tarifle hazırlanmış olan bir yemeğin lezzetten yoksun olması mümkün değildir. Peki, fırında tavuk pişirmenin püf noktaları neler?

Öncelikle tüm malzemelerin taze olmasına dikkat etmeniz gerektiğini belirtelim. Bu kural sadece fırında tavuk için geçerli değil, hangi yemeği yapıyor olursanız olun, en taze malzemeleri kullanmaya dikkat edin. 1 adet fırında tavuk yemeği için kullanmanız gereken malzemeleri hemen altta görebilirsiniz ve böylece sizin tarifinizde hangi malzemelerin eksik olduğunu tespit edebilirsiniz.

       1 adet limon

       Kekik

       Zeytinyağı

       Havuç

       Arpacık soğanı

       Sarımsak

       Pulbiber

       Karabiber

Normal tuz yerine deniz tuzu kullanırsanız yemeğin daha leziz olmasını da sağlamış olacaksınız. Arpacık soğanı zaten başlı başına her yemeğe büyük bir tat katıyor. Bu nedenle fırında tavuk başta olmak üzere tüm fırın yemeklerinde arpacık soğanı kullanmaya özen göstermelisiniz.

Bir diğer püf noktası da tavuğu limon ile hafifçe ovmaktır. Tavuğun her yerini eşit bir şekilde limonla ovmanız durumunda dışının çıtır ve içinin de yumuşacık pişmesi mümkün olur. Ayrıca soğan ve sarımsağı da tavuğun kenarına değil içine koymalısınız. Tavuğun içine koymanız durumunda lezzetini daha iyi salacaktır ve böylelikle soğan ile sarımsağın buluşmasından doğan benzersiz bir tadı da yemeğinize kazandırabileceksiniz.

Ayçiçek yağı yerine zeytinyağı kullanmak da fırında tavuk yemeğini leziz kılan tüyolardan biri! Sıklıkla merak edilen ve kimi zaman tartışmalara neden olan hususlardan biri de fırında tavuk yemeğinin kaç dakika pişmesi gerektiği oluyor. En doğru olanı ise tavuğu önceden ısıtılmış olan fırına koymak ve 180 derecede pişirmektir. 180 derece ısıda 40 ila 45 dakika boyunca tavuğu pişirmelisiniz. Özellikle iç kısmının çiğ kalmaması için 180 dereceden daha yüksek bir ısıyı tercih etmemeniz, pişme süresinin bu süreden daha kısa tutmamanız büyük önem taşıyor. Siz de bu fırında tavuk tarifine Yemek.com adresinden ulaşabilirsiniz. Yapılış aşamaları web sitesinde adım adım aktarılıyor. Daha önce hiç yapmamış olanlar bile usta bir şef kadar iyi bir yemek çıkarmayı başarıyor. 


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Kadınca Kafe sizin için kuruldu, lütfen her türlü fikir ve eleştirinizi bize gönderiniz. Teşekkürler.

Kadınca Kafe sizin için kuruldu, lütfen her türlü fikir ve eleştirinizi bize gönderiniz. Teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

buttons=(Kabul Et !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
To Top
Bumerang - Yazarkafe