Sağlık için her gün; Kurukahveci Şeref Ünel

1
Kahve içenler; kalp krizi, felç ve kalp yetmezliğine bağlı ölüm risklerinden korunduğu kadar, kanser ve Alzheimer'a bağlı ölüm risklerinde de korunuyor. 


80 binden fazla kahve tiryakisi kadınla yapılan uzun süreli araştırma sonucuna göre; haftada 2-3 fincan kahve içen grupta risk faktörlerinde yüzde 19'luk bir azalma görünürken, haftada 4 veya daha fazla fincan kahve içen grupta risk faktörlerinde azalmadaki bu oran yüzde 20'ye çıkıyor.

Araştırma sonuçlarına bağlı yapılan yeni araştırmalar bu sonuçların cinsiyetten bağımsız olarak aynı sonuçları gösterdiğini gösteriyor. Damarlarımızı kaplayan endotel hücreler sağlıklı olduğunda, kan daha kolay akış sağlıyor ve bu durum kalbin görevini yerine getirmek için daha fazla efor harcamasına engel oluyor. Kısaca kahvenin faydaları kalp kaynaklı ölüm riskini büyük ölçüde azaltır.

Kafein, iyi bir idrar söktürücüdür. Bu nedenle, magnezyum, potasyum ve B vitaminleri gibi hayati olan ve suda çözünebilir besinlerin kaybına sebep olabilir ve daha güçlü diüretiklerle aynı riskleri taşır. Eğer günde 6 bardak ve üstü kahve tüketiyorsanız, kahvenize süt ekleyerek bu olumsuz etkiyi azaltabilirsiniz.


KURUKAHVECİ ŞEREF ÜNEL



1951 Yılında Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Şeref Ünel tarafından ‘’ Şeref Ünel Kurukahve Tahmis ‘’ olarak ve Turgutlu’nun ilk kurukahvecisi olarak Şeref Ünel tarafından kurulmuştur.

Kurukahveci Şeref Ünel ; kahve sektörüne Özenle seçilmiş kahve çekirdeklerinin bakır kazanda kavrulup taş değirmende öğütülmesi ile kahve imalatına başlamıştır.

Firmamız ilerleyen zamanlarda Şeref Ünel ve oğlu Emin Ünel ortaklığı ile devam etmiştir.1987 yılında işi devralan Emin Ünel ve Sema Ünel döneminde markalaşma sürecimiz başlamıştır.

1951 yılından bugüne kadar olan süreçte üçüncü kuşaklarında katılımlı ile kahve imalatına ; Türk Kahvesi ,aromatik kahve, granül kahve , soğuk ve sıcak toz içecekler ile 69 yıldır kalitesinden ödün vermeden halen özenle seçilmiş Türk Kahvesi çekirdeklerini bakır kazanda kavurup, taş değirmende öğüterek , aile firması olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Şive ÜNEL

www.kurukahveciserefunel.com.tr

www.instagram.com/kurukahveci_seref_unel

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Kadınca Kafe sizin için kuruldu, lütfen her türlü fikir ve eleştirinizi bize gönderiniz. Teşekkürler.

Kadınca Kafe sizin için kuruldu, lütfen her türlü fikir ve eleştirinizi bize gönderiniz. Teşekkürler.

Yorum Gönder

buttons=(Kabul Et !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
To Top
Bumerang - Yazarkafe