Kayak tulumu içine ne giyilir?

0
Kayak tulumu içine ne giyilir?
Kış aylarının gelmesi ile birlikte hem tatil hem spor amaçlı kayak yapacağınız yerleri araştırmaya başlayabilirsiniz. Arkadaşlarınız ya da aileniz ile geçireceğiniz birkaç günlük dağ tatili hem yorucu şehir hayatından uzak kalmanız hem de spor yapmanız için iyi bir fırsattır. Kayak sporu için kayak ekipmalarına ihtiyaç duyarsınız. Kayak pantolonu, kayak montu kadar önemli diğer kar giysileri ise kayak tulumu içine giyeceğiniz içliklerdir.

Berfuğ Kıran kayak koleksiyonun içinde yer alan birbirinden şık kayak giysilerinin içinde de sizi kötü hava koşullarından koruyacak bazı giysilere ihtiyaç vardır.

Termal atlet ve tişörtler; kayak kıyafetlerinizin içine atlet ya da tişört giyme alışkanlığı edinmeniz sağlığınız açısından önemlidir.  Soğuk havaların olumsuz şartlarından etkilenmemek için kayak sırasında hayat tarzınızla ilgili küçük değişiklikler yapmanız faydalı olacaktır. Kadın kayak montu içinde hem nefes aldıracak hem de sıcacık tutacak termal atlet ve tişörtler ile çok daha keyifli bir kayış deneyimi yaşayabilirsiniz. Termal atlet ve tişörtlerin yumuşak dokusu sizi hiçbir durumda rahatsız etmeyecek, nefes aldıran yapıları sayesinde de terletmeyecektir.

Termal tayt ve külotlu çoraplar; kadınların günlük yaşamlarında da sıklıkla tercih ettiği tayt ve külotlu çoraplar kayak sporunda da önemli bir yere sahiptir. Kadın kayak pantolonu içine giyilecek termal tayt ya da külotlu çoraplar ile üşüme derdi sona erecek. Termal tayt modelleri bacaklarınızı soğuktan koruma konusunda kayak pantolonuna yardım ediyor. Külotlu çoraplar ayaklarınızı soğuktan korumak için tek başına yeterli olmayabilir.

Kilotlu çorap üstüne giyinebileceğiniz pamuklu çorap seçenekleri ile ayaklarınızı sıcak tutabilirsiniz. Ayaklarınızın kayakları hissetmesine engel olmamak için fazla kalın çoraplar giymemeye de dikkat emelisiniz!

Kayak tulumu içine ne giyilir?

Kayak Sporunda Kar Kıyafetlerinin Dışında Nelere İhtiyaç duyulur?


Kayak sporu ile ilgilenmeye yeni başlıyorsanız bazı ekipmanlara sahip olmanız gerekiyor. Bu ekipmanlar içinde kayak montları, pantolonları ve tulumları kadar önemli olan bazı ekipmanlar vardır. Kar gözlüğü, bere, eldiven ve güneş koruyucu gibi ekipmanlar sizi soğuk havanın olumsuz etkilerinden korur. Aynı zamanda kayak tulumu, montu ve pantolonları ile şık bir kar kombini oluşturur. Berfuğ Kıran koleksiyonu içinden sahip olacağınız kayak giysilerine eldiven, bere gibi şık aksesuarlar da ekleyebilirsiniz.

Kar Gözlüğü

Kar gözlüğü kayak sporu ile uğraşan kişilerin taşıması gereken en önemli aksesuarlardan biridir. Soğuk hava, yüksek rakım, güneş ışınları, yoğun sis ve buhar görüş alanınızı olumsuz yönde etkiler. Kayak sırasında görüş alanınızın değişmemesi için güneş ışınlarından koruyucu özelliklere sahip olan bir gözlük mutlaka yanınızda bulunmalıdır. Buhar giderici özelliğine sahip olan kar gözlükler, kayak kazalarını engellemeye yardımcı olur.

Bere

Kar kıyafetlerinin en önemli aksesuarlarından biri de renk renk berelerdir. Başınızın sıcak kalması, vücudunuzun da sıcak kalmasına yardımcı olur. Kayak kıyafetlerinizi şık bere çeşitleri ile tamamlayabilirsiniz.

Eldiven

Kayak sırasında ellerinizi rahat kullanabilmeniz için eldiven kullanmak çok önemlidir. Soğuk havada ellerinizi korumak ve şıklığınızdan da ödün vermek istemiyorsanız siyah deri dar kayak tulumu ile siyah eldivenler oldukça uyumlu bir seçim olacaktır.

Güneş Koruyucu 

Kayak merkezleri rakım olarak çok yüksektedir. Karla kaplı olan bu alanlarda güneş ışınları daha dik açıyla gelir. Kayak sırasında güneç ışınlarından zarar görmemek için yüksek koruma faktörlü güneş kremi kullanmak önemli bir ihtiyaçtır. Kayak sporu sırasında rüzgarında etkisiyle daha çok maruz kalınan güneş ışınları, yanıklara ve cilt lekelerine neden olabilir. Özellikle hassas bir cilde sahipseniz mutlaka güneş koruyucu ürünler kullanmalısınız.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Kadınca Kafe sizin için kuruldu, lütfen her türlü fikir ve eleştirinizi bize gönderiniz. Teşekkürler.

Kadınca Kafe sizin için kuruldu, lütfen her türlü fikir ve eleştirinizi bize gönderiniz. Teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

buttons=(Kabul Et !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla
Accept !
To Top
Bumerang - Yazarkafe